"אלקטרופוליש - הדרך היעילה למנוע הצטברות מיקרואורגניזמים במשטחי עיבוד מזון" | לימת | 22.03.09

תעשיית המזון חותרת להגיע לרמת ההיגיינה המקסימלית, לאורך זמן ובעלות סבירה ומשתלמת. כיצד יכולים מפעילי עיבוד מזון להבטיח שמירה על ניקיון מבלי לחרוג מהתקציב, כפי שמתחייב בימינו?

לאחרונה התייחס לנושא הרברט ג'. באקנהוסקס, פרופסור גרמני בעל שם בתחום, העומד בראש מחלקת טכנולוגיית המזון של אגודת החקלאות הגרמנית (DLG). באקנהוסקס, שדבריו צוטטו באתר foodproductiondaily, טוען כי המחקר המתמשך בתחום הסטריליזציה של ענף המזון מתמקד באופן הולך וגובר במציאת החומרים והטכנולוגייה הטובים ביותר לענף עיבוד המזון, וזאת כדי למנוע הידבקות חלקיקים לפני השטח של משטחי העיבוד.

על פי רוב, נירוסטה היא החומר ההיגייני המקובל ביותר לייצור משטחי מזון. עם זאת, נירוסטה עלולה להחליד בתנאים שבהם היא נחשפת לכלואורידים המצויים בחומרי ניקוי, חשיפה שעלולה לזהם את המזון ולהביא להפסד כלכלי לחברה.

פרופסור באקנהוסקס טוען כי בעיה זו לא תבוא על פתרונה באמצעות שימוש בסגסוגות מתכת עמידות בלבד. לדבריו, הפתרון הוא באמצעות ליטוש מתכות וטיפולים מיוחדים נוספים שיש להעביר את אותן מתכות. ליטוש מתכות אלקטרוכימי, לדבריו, הוא אחת הדרכים המובילות לעשות זאת. ליטוש זה מפחית בהצלחה את דרגות החספוס של פני השטח של המתכת, ובכך מבטיח כי למיקרואורגניזמים יהיה קשה יותר להידבק לפני שטח המתכת.

"תהליך זה מקובל מזה זמן רב בתעשיית התרופות ובתעשיית הביו-טכנולוגיה, ומטרתו לעמוד בסטנדרטי האיכות הגבוהים הנהוגים בתעשיות אלו", אומר באקנהוסקס. "אמצעים אלו לשיפור רמת ההיגיינה מפחיתים באופן משמעותי את כמות הזמן והכימיקלים הנדרשים לניקוי מכונות, ובכך מציעים ליצרני מזון דרך מצויינת לחסוך בעלויות".

עובדה נוספת שמצביעה על יתרונותיו של ליטוש מתכות זה היא המיכון ההולך וגובר בתעשיית המזון. "קשה יותר לפקח אחר אנשים מלפקח אחר מכונות", סיכם בפשטות הפרופסור הגרמני.

לקריאת הכתבה המלאה על ליטוש מתכות אלקטרוכימי בענף עיבוד המזון לחצו כאן
אלקטרופוליש
פסיבציות תקניות, הסרת תחמוצות,
נקיונות מיוחדים, עיבוד כימי למתכות אנודייז לטיטניום, ליטוש אלקטרוכימי לפלדת אל-חלד, אלומיניום, נתכי נחושת וטיטניום. 
 
 לימת ליטוש מתכות בע”מ
 
קיבוץ גבעת חיים מאוחד  טלפון: 6167730 - 04  פקס: 6301304 - 04    דוא"ל: ronen@s-almog.com