אלקטרופוליש: כיצד זה עובד?  | לימת | 30.10.08

אלקטרופוליש הוא תהליך שהפך למסחרי כבר בשנות ה-50 של המאה העשרים, והופעל בארץ לראשונה על ידי לימת ב-1970. אלקטרופוליש התאפשר הודות לפיתוח טכנולוגיית הציפוי האלקטרוליטי של מתכות, ומתאים במיוחד לפלדות אל חלד (נירוסטה).

אלקטרופוליש מורכב מפעולה כימית ומפעולה חשמלית. במסגרת התהליך, מוכנס מוצר המתכת למיכל גדול המכיל את התמיסה (המשתנה בהתאם לסוג המתכת) יחד עם לוחות מתכת. את לוחות המתכת, המשמשים כקטודות,  מחברים למתח חשמלי שלילי של ספק הזרם החשמלי. את מוצר המתכת שרוצים ללטש מחברים לצד החיובי של ספק הזרם.

כאשר מפעילים את הזרם בשלב זה של אלקטרופוליש, מתנתקים יונים חיוביים של מתכת מהמוצר וזורמים לכיוון לוחות המתכת, המשמשים כקטודות. לאחר תום התהליך, עובר מוצר המתכת סדרה של שטיפות וייבוש כדי להסיר כתמים וזיהומים מיותרים. הליטוש עצמו נחלק לליטוש מיקרוסקופי להחלקת פני השטח ולליטוש מיקרוסקופי האחראי על ברק גבוה להשגת התוצאה הטובה והאסתטית ביותר.

אלקטרופוליש הינו מהיר בהרבה מליטוש מתכות ידני, ומזהם פחות מכיוון שאינו מייצר חומרים מסוכנים לשאיפה. בנוסף, אלקטרופוליש אינו גורם לעיוותים כלשהם בפני השטח, הנגרמים לעיתים קרובות בליטוש ידני או מכני. 
אלקטרופוליש
פסיבציות תקניות, הסרת תחמוצות,
נקיונות מיוחדים, עיבוד כימי למתכות אנודייז לטיטניום, ליטוש אלקטרוכימי לפלדת אל-חלד, אלומיניום, נתכי נחושת וטיטניום. 
 
 לימת ליטוש מתכות בע”מ
 
קיבוץ גבעת חיים מאוחד  טלפון: 6167730 - 04  פקס: 6301304 - 04    דוא"ל: meir@limat.co.il